lauantai 23. toukokuuta 2015

Puutarhaunelmia part 1


Saappaat jalkaan ja menoksi! Syksyllä puolison kanssa muutettiin paritaloon, jossa on oma ihan mukavan kokoinen piha. Harmittelin muuton ajankohtaa, syksyllä kun on lähinnä ne tylsät pihatyöt jotka pitää hoitaa. Nyt kuitenkin päästään tositoimiin, sillä kevät on jo pitkällä. Ehkä vähän liiankin pitkälle pääsi karkaamaan, mutta parempi se aloittaa silti myöhään kuin ei milloinkaan. Aiemmin keväällä haravoitiin lähinnä kuolleet ruohotupot ja loput lehdet mitä syksyltä oli jäänyt haravoimatta. Lisäksi keräiltiin iso kasa tupakantumppeja ja muita ihmeellisiä roskia joita edelliset asukkaat oli jättäneet jälkeensä.

Meillä päästiin aloittamaan ihan vaan nurmikon leikkuusta. Talonyhtiön käsikäyttösellä, hieman elähtäneellä ruohonleikkurilla homma oli hien pintaan nostavaa puuhaa. Terät oli parhaat päivänsä nähneet ja ruoho, ollessaan liian pitkää, kietoutui akseliin ja jumitti koko härvelin. Kuvissa on alkutilannetta.
Jatkumo edelliselle kuvalle

Jep. Pitkää on! Harmittavasti auringon paiste ei sallinut kuvaamista aidalta talolle päin. Edelliset asukkaat olivat jättäneet myös hämmentävän multaklöntin tuohon terassin laatoituksen eteen. Veikkaan että siinä on saattanut olla jonkinmoinen minikokoinen kasvihuonerakennelma.

Kasvihuoneko?

Nurmikon ajelun jälkeen tilanne on jo huomattavasti parempi. "Kalju" läikkä nurmikossa erottuu hieman huonommin kun ympärillä oleva nurmikko ei ole 20cm pitkää. On se silti vähän kurja. Kävin ostamassa tänään paikkausnurmikkoa mutta jonkinmoinen mylläysoperaatio pitää ensin suorittaa. Jotain maa-ainestakin siihen varmaan täytyy lisäksi hommata, aika onnettoman oloinen kun nyt on. Naapurin n. 4-5v lapsi osasi kertoa että kaljussa läntissä kasvoi ennen salaattia. 

Aidan aukosta napsastu kuva

Ja ikkunan edestä toinen kuva

Ylläolevan kuvan tuijat (?) on ihan kiva ratkaisu. Ne peittää näkyvyyttä naapurin puolelle jossain määrin. Niiden juurella oleva punertava puusilppu ei noutajan omistajalle sen sijaan ole unelma. Neiti oksasilppuria kiinnostaa se hieman liikaa. Pihalle jäi reunoille aika kovat puskat vielä rikkaruohoja, mutta ajattelin jatkaa projektia jonain muuna päivänä. Palauttaessani ruohonleikkuria tarvikevarastoon, huomasin että seinällä killui siimaleikkuri. Ei ehkä sittenkään tarvitse käsipelillä seinänvierustoja siistiä! 

Terassiakin täytyy hieman siistiä kesää varten. Nyt sinne on lähinnä vaan tuupattu kummankin ulkokalustesetit. Josko siitäkin viihtyisä saataisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti