lauantai 2. toukokuuta 2015

Lomalla Rukalla - Kiutaköngäs

Terveiset täältä pohjoisesta Rukalta! Ajeltiin tänne torstaina vappuaattona ja nyt toista kokonaista päivää täällä siis vietämme. Eilen kävimme Pyhävaarassa patikalla, matkaa karttui kaiken kaikkiaan n. 10km kun lähdimme mökiltä liikkeelle kävellen. Keli oli aivan mahtava ja fiilis oli huikea kun pääsi pitkästä aikaa patikoimaan niin hienoon maastoon. Harmikseni en tajunnut ottaa kameraa mukaan joten siitä onkin vain muistona muutama kännykkäkuva. Kuvia löytyy instagramista siitä reissusta.

Tänään päätettiin myös lähteä hieman ulkoilemaan, keli kun oli aamusta erittäin hyvä. Suuntasimme Kiutakönkäälle. Pitkää patikkaa emme tehneet, vaan päätimme mennä lähimmälle nuotiopaikalle makkaranpaistoon. Hyvä ettei pitkää patikkaa suunniteltukaan, oli sen verran jäisiä polkuja tuossa lyhyelläkin patikalla. Tuli ihailtua maisemia ja ensimmäistä kertaa pidin kameraa mukana ulkosalla. Aiemmat kuvat kun ovat olleet lähinnä lankakeriä ja lemmikkejä.

Auto jätettiin Oulangan luontokeskuksen parkkipaikalle. Lähdimmee merkittyä polkua liikkeelle ja ihailimme maisemia. Ruusa oli niin innoissaan että piti jokusen kerran käskeä se taakse kulkemaan, sen vauhdissa kun kukaan meistä ei olisi pysynyt ja hihna oli pinkeä kuin viulun kieli alkuun.Puuakkeli (ja toisella puolen kylttiä -ukkeli) lähettämässä luontopolulle


Kivessä pieniä yksityiskohtia


Nuotiopaikalla Ruusa tuntui tietävän heti mistä oli kyse, ja kun makkaran tuoksu alkoi kantautua nenään, iski pieni sekoaminen. Kyllä Ruusakin makkaraa pienen palan sai lopulta kuitenkin. Kahvittelujen jälkeen lähdimme sitten samaa reittiä takaisinpäin. Kesällä luultavasti suunnataan Karhunkierrokselle, joten tuleepa enempikin näissä maastoissa kuljettua.
Silmä seuraa makkaraa

Kuvia lomailusta (ne jossain määrin onnistuneet siis) jonkun verran myös Flickrissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti