tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulun lähestyessä

Joulu on sellainen juhla, jota en kulutusjuhlana tykkää viettää. Joulu on pahimmillaan krääsäjuhla. Minulle joulu on muutama vapaapäivä, jolloin on mahdollista nähdä perhettä ja sukulaisia ajan kanssa. Joulukoristeita ei meidän asunnossa näe, tosin ne joulukortit jotka saadaan pääsevät esille.

On kuitenkin mukava antaa lahjoja muille ja varsinkin sellaisia, mitä on itse saanut tehtyä. Ja varsinkin sellaisille ihmisille joiden tietää arvostavan sellaista. Joululahjoja en osta periaatteella "pakko keksiä jotain", vaan jos mitään ei keksi tai ehdi itse tekemään, antaa mieluummin lahjakortin tai jotain muuta käytännöllistä, kuten lahjakorin joka sisältää syötäviä ja juotavia asioita. En myöskään pahastu (ja toivon ettei kukaan muukaan) jos saamansa lahja ei saajaa miellytä tai sille vain ei ole tarvetta, ja lahja päätyy kiertoon tai hyväntekeväisyyteen.

Joulu parhaimmillaan on yhdessäoloa ja antamisen iloa. Lienee ei tule yllätyksenä että lahjat jotka tänä jouluna annan läheisille, ovat pääosin joko käsin tehtyjä tai jonkun muun käsien luomuksia. Tai mahdollisesti jopa yhdistelmä näistä.

Stressitöntä ja rentouttavaa joulunodotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti