tiistai 18. marraskuuta 2014

Lohikäärmeen siivet

Vihdoinkin lisää valmista neuletta. Ostin Yarngrimoirelta tuossa joskus keväällä ihanan langan, jossa oli pikkuisen blingiä mukana. Väri oli sellainen johon vaan rakastuin täysin. Vaikea edes sanoin kuvata sitä tunnetta kun näkee jotain ja tietää että sitä ei saa mielestä pois ennenkuin se on ikioma. En koe itseäni kovin heppoisesti edes erikoislankoihin rakastuvaksi ihmiseksi, mutta tämä oli rakkautta ensi silmäyksellä! Sain luvan käyttää kaupassa ollutta kuvaa vyyhdestä joten tässä tämä! Lanka Steamy Sock Aino. Koostumus 75% SW Merino, 15% nylon ja 10% Bronze stellina. Tämä pronssikiilto herättää langan eloon.
(c) asarum
Näin täydellisen väriselle langalle etsin melko pitkään sitä oikeaa huivimallia. Mallin piti olla tarpeeksi yksinkertainen jotta langan värien nerous erottuisi eikä riitelisi kuvion kanssa, mutta toisaalta mallilla piti olla jokin "juju". Ei aivan kolmiohuiviksi tätä lankaa raaskinut neuloa. Sitten se löytyi! Tämä lanka oli kuin tehty lohikäärmeen siipiä varten.

Lanka: Steamy Sock Aino, Yarngrimoire
Puikot: 4.5mm pyörö

Hirvittävästi kritiikkiä en ohjeesta kehtaa antaa, mutta alkuun tuntui kovin vaikeasti luettavalta. Lopulta kun pääsi kärryille mitä kaavaa ohje toistaa, ei enää ollut mitään ongelmia ja ohjetta ei ennen reunuksen tekemistä tarvinnut katsella. Luultavasti kaavio olisi ollut helppolukuisempi kuin "aukikirjoitettu" lyhennerimpsu. Jos tämän huivin toistekin teen, varmaan kirjoitan samalla sen kaaviomuotoon itseäni varten.

1 kommentti: