sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Talven neulomuksia

Talvi tosiaan tässä on mennyt melkoisessa hiljaisuudessa. neulomuksia ja käsitöitä ylipäänsä on hirveän vähän tullut loppuviimein tehtyä. Olen kuitenkin saanut parit keskeneräiset jopa valmiiksi kuitenkin. Yhden pipon tekaisin parissa illassa ja sainkin sen mukaani kyykän MM -kisoihin väripilkuksi. Kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin turhanpäiväset höpinät joten tässä niitä tulee

1. Revontuli II, lanka Novita Polku ja värinä Paprika. Puikot 4mm. Keriä mulla oli vaan yksi, enkä myöskään kovin isoa huivia tahtonut joten pienensin puikkokokoa huomattavasti ja lopusta jouduin langan loppumisen takia tipauttamaan muutaman rivin ennen loppuhuipennusta pois.


2. Haiti scarf. Lanka Mohair Gold (äidiltä virontuliainen), puikot 5mm. Tästä tuli kaikkineen kai liian pieni mihinkään, joten jää nähtäväksi mikä tämän kohtalo on. Ei myöskään kovin omantyylinen luomus.3. Capucine -pipo. Lanka Drops Big Delight. Puikot 6mm. Lanka oli aivan ihanaa kerällä, mutta pipossa se tosiaan on melkoisen värikäs. Ei sinänsä huono juttu se, vaan ei yhtään mun tyylinen väriratkaisu! Tämän alla on tekninen pipo ässä, sillä neulos on melko reikäistä. Toimii siis tosi hyvin ekstralämmittäjänä kylmällä kelillä.

Uutena työnä aloitin juuri aivan perussukat. Ainoana poikkeuksena se, että aloitin ne varpaista. Näin saa oikeasti koko kerän hyödynnettyä ilman jämälankoja. Löysin tosi kivan väristä Nallea Sokokselta, jossa on tämän kuun loppuun asti kaikki Novitan langat -20% S-etukortilla. Tässä hieman esimakua millaista on tulossa.Ja lopulta sitten vielä. Hurahdin kokeilemaan kehräystä ja mahtavaa puuhaahan se tuntuikin olevan. Ostin ensimmäisen kuituni ikinä, ja se on värimaailmaltaan ihana! Kehräys on tällä hetkellä erittäin kesken, sillä aika on ollut hyvin kortilla. Tästä olisi kuitenkin tarkoitus tulla pipolanka ensitalvelle. Värttinä kun on melkoinen moukari (90g) niin on lankakin melkosen paksua. Jää siis kertaamatta.

2 kommenttia:

 1. Onkos tuollainen kehräys vaikeaa? Itsekin pitäisi kokeilla, jossain vaiheessa jopa ihan miehen isoäidin rukilla kunhan se saadaan entisöityä :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on mun ensimmäinen kehräys ikinä, ja tosiaan ihan käsin värttinällä, ei ole rukkia. Aikaahan tuo vie mutta mukavan terapeuttista pyörittelyä ainakin tuntuis olevan :D Jälki ei ihan ehkä tasaisinta ole tosin vielä. Ei ainakaan tunnu turhan vaikealta.

   Poista