keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 tavoitteet

Ihmiset puhuvat uudenvuoden lupauksista, jotka tuntuu omaan korvaan liian sitovilta. Itse pidän enemmän tavoitteiden asettamisesta. Onhan ihan mahdoton kuitenkaan ennustaa mitä tapahtuu tulevana vuonna, ja pystyykö lupauksiaan pitämään. Näinpä pistän listan omista tavoitteistani. Järjestys on täysin satunnainen.

1. Koitan elää eettisemin kaikilta näkökannoilta. Otan huomioon niin eläinten kuin ihmistenkin olot valinnoissani. Koitan painoittaa luomuruokaan, satsata lihaan joka olisi mahdollisimman vähän tehotuotettua ja pohtia toimivia tasapainoisia kasvisruokia.

2. Yritän stressata asioista vähemmän. Tää on mulle aika isokin harppaus, joten lähtee ensin hyvin pienestä liikkeelle. Iso tekijä toki on se, ettei jätä kaikkea viimetinkaan, kuten tapana turhan usein tuntuu olevan. Opettelen myös hengittelemään syvään ennenkuin hikeennyn. Lisäksi panostan itseeni töiden ja opiskelujen ohella enemmän, eli teen asioita joista nautin.

3. Panostan onnellisuuteen. Iloitsen asioista joita on, en surkuttele niitä joita ei ole. Tämän muutoksen oon jo jossain määrin viimevuoden aikana tehnyt, mutten aio unohtaa tätä. Keskityn siis vielä enemmän olennaiseen.

4. Panostan ystäviini ja olen sosiaalisempi. Pidän yllä vanhoja ystävyyssuhteita, sekä herätän henkiin sellaisia ystävyyssuhteita jotka syystä tai toisesta ovat jääneet taka-alalle.

5. Koitan hankkiutua kaikesta turhasta eroon ja panostaa asunnon siisteyteen. Nämä kulkee melkolailla käsikädessä. Pienten rutiinien luonti on tässä isossa roolissa. Varaston läpikäyminen on ollut myös jo tavoitteena siitä asti kun muutin, joten se tavoite jatkukoon edelleen!

6. Vien opiskeluja reippaasti eteenpäin. Nyt kun töiden puolesta on oikeasti tähän mahdollisuus ja motivaatiotakin tuntuu löytyvän, niin estettä tälle ei pitäisi olla.

7. Liikun paljon ja syön terveellisesti. Tähänhän on jo panostettu mutta panostetaan jatkossakin.

Nämä tuli mieleeni nyt kun olen muutaman päivän mietiskellyt. Paljon on myös muuta mitä tulevalta vuodelta toivoo ja odottaa, mutta osa on vain sellaisia ettei täysin ole itsestä kiinni toteutuminen. Ne siis olkoon mun pieniä salaisia toiveita vaan. Hyvää alkanutta vuotta 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti