torstai 17. lokakuuta 2013

Patukkayhteenvetoa sekä kaapin täyttämistä

Kuten edellisessä postauksessakin jo mainitsin, täyttelin hieman ruokakaappiani erilaisien tarpeellisuuksien osalta. Ruohonjuureen tosin tilauksen pistin netin kautta joten siinä jokunen päivä menee ennenkun saan hyppysiini.

Olenhan nuita taatelimassapatukoita nyt väkerrellyt ja kokeillut erilaisia yhdistelmiä. Toimivia ovat olleet ainakin seuraavat:
- cashew, mulperi ja raakakaakaojauhe
- cashew, mulperi ja pakastekuivattu mansikka
- cashew ja kookoshiutaleet
- kookoshiutaleet ja mulperi

Toimimaton:
- pehmeä aprikoosi, mulperi ja kookoshiutaleet

Kokeiluun on ainakin menossa seuraavat:
- cashew ja rapea omenapala
- cashew ja raakakaakaorouhe (nibsit)
- cashew ja hampunsiemen
- cashew, minttu ja raakakaakaojauhe

Tuosta aprikoosin sotkemisesta sen verran, että maku muuttui järkyttävän tunkkaiseksi. En tiedä oisko sama sitten kuivemmalla aprikoosilla vai muuttuisiko olennaisesti parempaan suuntaan. Testaan ehkä joskus. Tai sitten en. Hoksasin myös että blenderissä on helpompi näitä patukoita sotkea kuin käsin. Linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

Nyt kaappiini siis ilmestyikin näitä raakakaakaonibsejä sekä luomulaatuisia rapeita omenapaloja. Kaakaonibsit vaativatkin ehdottomasti kaverikseen makeaa joten voisi hyvinkin sopia näihin patukoihin. Lisäksi mukaan tarttui maapähkinävoita, luomu mangoviipaleita (jotka katosikin jo parempiin suihin), lisää mulperimarjoja, chai teetä sekä ruususuolasaippua. Tarkoituksena olisi myös kotitekoista Chai Lattea kokeilla, mantelimaitoon tehtynä.


Taatelimassapatukka. Makua antamassa cashewpähkinät, mulperimarjat sekä pakastekuivattu mansikka.

Ruohonjuuresta sen sijaan on tulossa seuraavanlaista: Gluteenitonta lakritsaa, Wakame riisinuudelia, vihreää savea sekä instant meal misokeittoa. Vihreää savea lukuunottamatta siis syötäviä asioita.

Herkuttelut mulla onkin jäänyt melko vähälle, mutta lakritsaa hiukan kaipaa ajatuksen tasolla ainakin vaikkei sitä muutenkaan tullut syötyä kuin hyvin harvoin. Taatelimassapatukat tuntuvat pitävän makeannälän poissa aika tehokkaasti ja nytkin herkuttelu rajoittui luomu mangoviipaleisiin. Tummaa suklaata tulee napsittua satunnaisesti. Viikonloppuna tuli myös suklaafondueta taas pitkästä aikaa harrasteltua. Toimi muuten hyvin niinkin että mantelimaidolla notkistutti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti