keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Astangajoogaa

Viikonlopun aikana kävin hyvän ystäväni kanssa Astangajoogan peruskurssilla jonka järjesti Prana. Oli varsin kroppaa ja mieltä avaava kokemus ja ehdottomasti harrastus jatkuu. Epäonnekseni nyt ei vaan ehdi käydä ohjatuilla tunneilla tällä enkä ensi viikollakaan kuin korkeintaan kerran joten harjoittelu parin viikon ajan käy pääasiassa kotona. Onnekseni netistä löytyy perus asanat (asennot) joten kun hengityksen järkeistää oikein voi itsekin harjoitella siltä osin kuin muistaa. Kroppaa avatessa ihan hyvä nyt alkuun varmasti viipyäkin asanoissa kun lämmön on ensin saanut ylle. Tuli huomattua että on melkoisen rautakanki.

Eilen aamuna kun ei ollut kiirusta, ajattelin kokeilla miltä tuntuu tehdä tyhjällä vatsalla ennen aamupalaa hieman tiivistetympi setti. Ensin haeskelin hyvää ja oikeatekniikkaista hengitystä hetken. Ja niin siinä vaan kävikin että puolen tunnin setillä sain hien pintaan sekä energisen ja hyvän olon. Saattaa tästä tulla kiireettömien aamujen aamurutiini.

Tuli hieman osteltua kaikennäköistä hyödyllistä töistä sekä tilattua vähän lisää Ruohonjuuresta, mutta näistä sitten lisää ensi kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti