keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Touhua ja tohinaa

Takana on harvinaisen rankka viikonloppu ja sitä seurannut alkuviikko. Pääsin pitkästä aikaan käymään Särkänniemessä. Kummityttö tuli kyläilylle Tampereelle ja lupasin lähteä Särkänniemeen hurvittelemaan. Mukana oli myös äitini, joka pitkän mietinnän jälkeen otti itsekin aluepääsylipun sijaan elämysavaimen. Go äippä! Niinhän siinä sitten kävi että äiti joutui melkoiseen laiterumbaan! Ensimmäisenä suuntasimme porukalla koskiseikkailuun joka ei jättänyt kuivaksi. Sieltä sitten Särkänniemen uuteen Koiramäkeen joka oli aivan MAHTAVA! Koiramäki oli ihana pieni kaupunki puoteineen, sekä löytyihän sieltä uudistettu kotieläintarhakin.

Isot puput mussuttamassa tuoretta herkkua. 

Siellä nukutaan läjässä. Pörröinen possu on villisika!

Ihan oikea tuulimylly!

Lehmä! Vaiko sittenkin..

..nauta?

Minipossu oli todella kesy.

Koiramäestä löytyi myös Drakkulan linnake, joka oli suurehko kiipeily- ja seikkailupaikka. Siellä ei aikuisia näkynyt, paitsi sitten kun itse sinne meni ryömimään lasten sekaan putkista ja kiipeilemään ja seikkailemaan kummitytön seuraksi. Saattoi ehkä hieman hävettää, mutta olipahan hyvä syy siellä möngertää! Yläikärajaa kun ei näkynyt kylteissä. Kieltämättä alkoi ahdistamaan ahtaat tilat ja sokkelot. Suljetut, ahtaat paikat kun ei ole mun ihan ykköslempparijuttuja.. Hengissä kuitenkin selvittiin. 

Äiti parka joutuikin kunnon höykytykseen sitten. Sai mennä viikinkilaivaan, sillä itse olen omat rajani sen osalta oppinut.. Jotenkin äitini onnistui kummitytön myös houkuttelemaan Trombiin, siihen laitteeseen jossa makoillaan. Hullu mikä hullu. Tulivat kumpikin naama valkeana pois sieltä. Angry Birds Landissa oli kaikennäköistä uutta myöskin. Samanmoinen kiipeilyteline kuin Koiramäessä, vaan oli puhtaasti ulkoilmassa. Ei siis iskenyt suljetunpaikan ahdistusta siellä onneksi. Varsin vekkuli leikkilinnake sekin. Ja taas siellä 5-10v lasten seassa mentiin. Sää oli Särkänniemireissulle mitä mainioin. Aurinko ei porottanut koko aikaa, vaikkakin lämmintä toki oli. Oli sellainen mukava puolipilvinen päivä.

Sitten vähän toisenlaisiin asioihin. Sunnuntaina oli riehuttu, maanantaina sitten lähdettiin Ruusan kanssa eläinlääkärillä käymään. Loppuviikosta huomasin ruusan poskessa pari karvatonta läikkää jotka olivat hieman jotain mönjää vuotaneet. Ajattelin silloin että johonkin on nirhassut, kun oli kotona taas melkoisen sotkun saanut aikaseksi. Toki puhdistelin hyvin ja seurailin tilannetta. "Nirhauma" lähtikin hyvin kuivumaan eikä märkinyt ollenkaan. Vaan näytti kuitenkin siltä että Ruusa vieläkin rapsutteli viikonlopulla poskeaan jonkun verran ja posken karvaton kohta punotti. Maanantaina sitten tartuin luuriin. Ikäväksemme Hervannan eläinlääkäriasema oli lomien takia suljettuna. Mietin seuraavaa vaihtoehtoa, mutta kaikki oli vähintäänkin sen yhden bussimatkan takana, niin päätin valita kokeiluun Veterin eläinlääkäriaseman. Siellä en ole kenenkään lemmikin kanssa vielä käynytkään. Aika järkkääntyi parin tunnin päähän soitosta ja menomatka bussissa menikin melkoisen levottomasti. Ruusa koitti jotain heijastuksia päästä jahtaamaan bussin käytävälle joten siinä olikin vähän jo pitelemistä sitten.

Veterissä sitten eläinlääkäri katsoi tilanteen ja totesi vaivan olevan sitä mitä olin itsekin ajatellut: Hotspot -ihottumaa. Eipä siinä sitten auttanut muu kuin ajella karvat poskesta. Yllätyksekseni karvan alta ilmestyikin melkoisesti jo levinnyt ihottuma. Jouduttiin oikean posken lisäksi siistimään kaula ja toinenkin poski pois karvasta. Ruusa vierasti trimmauskonetta melkoisesti ja jouduttin kolmen hengen voimin pitämään kyljellään. Siihen se sitten alistui onneksi lopulta ja antoi hoitaa ajelun loppuun. Taitaa olla seuraavana itselläkin ostoslistalla moinen kone, vastaisuuden varalle ja trimmausavuksi muutenkin. Hoidoksi saatiin 15päivän antibioottikuuri, sekä ohjeeksi puhdistaa laimennetulla Betadinella ihottuma-alue jonka jälkeen pistää lääkärin määräämää antibiootti-kortisonivoidetta. Mukaan saatiin myös kauluritötterö, jottei rapsuttelisi ihoaan uudestaan rikki. 

Ja meidän päivähän ei todellakaan ollut siinä! Toki kun Veteristä päästiin ulos, niin taivas rävähti niskaan, kirjaimellisesti. Bussipysäkillä kun värjöteltiin, yllätti ukkonenkin meidät, ja Ruusalle tuli hirveä tarve kiivetä syliin kun pelästyi. Jatkettiin matkaa äidin luokse litimärkinä, sillä vieraat olivat tekemässä lähtöä. Ehdittiin rauhakseen vielä jutella ja hyvästellä. Ruusa oli kaiken tämän reissaamisen ja jännityksen jälkeen aivan rättipoikki. Viimeinen bussinvaihtokin meinasi olla liikaa kun pisti jo hieman vastaan bussiin nousemista. Matka kuitenkin meni vaivattomasti onneksi. Kotona raasu kaatuikin sitten lattialle nukkumaan.

Kaljuposki
Loppuun vielä vähän kätkömeinikejä. Tuli eilen käytettyä päivä aika pitkälti parin mysteerin tuijotteluun. Oli siitä jotain hyötyäkin sentään, sillä yhden näistä kävinkin hakemassa. Oli yllättävän lähellä tämä Mysteeriputki. Puhelin meinasi pettää toimimattomalla gepsillään, mutta kolmen bootin, akun irroituksen ja sim-kortin poisottamisen ja takaisinlaittamisen jälkeen lähti toimimaan. Lähellä naatteja tokaisin Ruusalle "etsi purkki!". Eihän hän tainnut oikein ymmärtää mitä piti etsiä, mutta nenä kuitenkin lähti käyntiin ja muutaman kerran vilkaisi minua kysyvästi että "jaa mitä, täältäkö jotain pitäis löytää, ootko varma?" Ja lopultahan sitä sitten Ruusa jumahti paikkaan ja lähti varovaisesti möyrimään, muttei kätköön ylettynyt. Kehuin toki kovasti ja näytin purkkia Ruusalle. Oli neitokainen niin ylpeä suorituksestaan että otti rasian suuhunsa ja meinasi pitää itsellään. Tämä olikin jo toinen kätkö jonka Ruusa ihan itse löysi. Alkaa pian neito olla fiksu geokoira! Lopuksi vielä parit kuvat kätköilyiltakävelyltä.                       

2 kommenttia:

  1. Miten ihmeessä sait ratkaistua tuon mysteeriputken! Olen löytänyt toisesta kuvasta kohdan, jossa todennäköisesti on koordinaatit (muutamasta numerosta saa selvän, loput puuroa), vaikka kuinka yritin käännellä ja väännellä ja asetella noita päällekäin ja ties mitä, mutta kun vaan ei selkene :D Olenko ihan hukassa, vai onko gimp vaan surkea väline?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan sulle irkissä etten spoilaa jos joku kätköilijä lukee :)

      Poista