tiistai 7. toukokuuta 2013

Paljasjalkailua kengillä

Olen hurahtanut. Ihan totaalisesti. Olenhan tässä tosiaan reilu vuoden miettinyt barefoot -kenkien ostamista, vaan ei ole sinänsä ollut suurta tarvetta. Sitten tuli koira, joka söi kaikki kengät lukuunottamatta vaelluskenkiä sekä korkkareita. Nyt kenkien hankkiminen siis tuli ajankohtaiseksi. Pistinkin edellisessä postauksessa näistä New Balancen juoksukengistä, mallia lasten. Nuo jalassa on tullut nyt talsittua sekä maastossa että asfaltilla. Jalat huomaa muutoksen, kun lihaksia joita ei vaimennetuissa ja tuetuissa kengissä käytä alkavat kipeytyä. Siis hyvällä tavalla kipeytyä kun jalat tekee töitä. Metsässä myös hurjan mukavaa ollut tuntea mihin astuu.

Amazonista tilasin Jambun Bare Feet Designsin sneakerit. Tänään posti ne toi sitten ovelle ja samantien jalkaan sovittamaan. Nää ainakin istui ihan täydellisesti! Uskomatonta kuinka koko osui oikeaan sovittamatta ja ihmeellisiä jenkkikokoja tulkitsemalla. Näissä fiilis ei ainakaan näin sisällä tunnu kovin "paljaalta". Tuntuu että kantapään alla on korotusta enempi. Lisäksi ihmetyksekseni näissä on karvavuori. Pohjallinen on jotain muotoutuvaa materiaalia myös, joka on kenkään kiinnitetty tarranauhakiinnityksellä kantapäältä. Tämäkin taitaa hieman kantaa korottaa. Hinnalla eivät olleet pilattu, sillä alennuksessa Amazon.comista maksoivat 18,13dollaria. Postikuluihin sitten menikin melkein yhtä paljon. Näissä bonuksena myös ekologisuus. Pohja on valmistettu kierrätysmateriaalista, samoin osa muuta kenkää. 


Ja tästä sitten päästäänkin vielä ekologisempaan kenkään. Googlettelin tuossa toissailtana paljasjalkailusta enempikin ja eksyin tällaiselle nettisivulle: http://www.onemoment.fi/. En tiedä voiko näitä enää kengiksi kutsua, enempi kun tossuilta vaikuttavat. Mutta se jäänee nähtäväksi. Tilasin tällaiset myös, salikäyttöön ajattelin ihan kokeiluun. Sukkasilteen salilla on vähän kurjaa, liukkaat sukat ja laattalattia ei oikein sovi yhteen. Siihen vielä tapaturma-altis luonteeni niin onkin jo kasassa katastrofin ainekset.

Sen enempää en kantaa ota barefoottien hyötyihin ja haittoihin. Kukin netistä osaa lukea niistä ihan itse. Artikkeleita ja tutkimuksia löytyy runsaasti. Ihan suomenkielelläkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti