torstai 4. huhtikuuta 2013

Koiraa, kevättä ja fiiliksiä

Niinpä se pääsiäinen meni, kellot siirrettiin ja flunssa jatkui. Olin maanantaina töissä, tiistaina menin lopulta lääkäriin kun ei meinannut tukala olo helpottua. Poskionteloihinhan se taas oli mennyt. Lääkäri varoiksi kirjoitti reseptin antibiootteihin. Toivottavasti niitä ei tarvitse hakea nyt kuitenkaan. Katson viikonlopun yli nyt meneekö mihinkään. Hirveä himo olisi nyt ulos liikkumaan, spinningiin ja salille. Ei vaan auta kuin parannella.

Sain tiistaina kyydin koiranruokaostoksille. Ihan mahtavaa oli päästä täyttämään pakastinta enempi, sen sijaan että olisi aina pikkusia satseja ostanut mukaan. Koiranpäiviin oli tullut Muschin raakaruokia, joten sieltä kannettiin mukana n. 15kg eestä sapuskaa. Ostoslistalla oli broilerinkauloja, naudan rustoluita, jauhettua broileria, sika-nautaa ja lohta sekä kasvissosetta. Tarkoitus oli alunperin tilailla Lempimuonalta kotiinkuljetuksena, mutta ainakaan nyt pariin viikkoon kotiinkuljetuksen ajankohdat ei töiden takia sovi. Muschin tuotteista osa on melko hintavia verrattuna muihin vastaaviin (huomattava hintaero esim broilerin kauloilla) ja liikaa kun ei rahaa kuitenkaan ole nniin ne nyt ainakin mieluusti tilaisi sieltä mistä halvimmalla saa.

Naudan rustoluut pussitin painon mukaan eri pakastepusseihin. Olivat irtonaisina pahvilaatikossa. Ruusa oli kovin touhussa mukana ja toivoi maistiaisia. Välillä koitti niitä omatoimisesti myöskin ottaa.. Montaa palasta kyllä nuolaisi kun punnitsin niitä lattialla pusseihin.

Tässä näitä olis, hurjasti ruokaa!

Eikö ihan vähän saisi maistella..? Niin kamala nälkä!


Naudan rustoluut pussitettuna

Kilotolkulla sapuskaa! 

Ostoksista kertyi 15kilon eestä raakaruokaa. Esim nuo naudan nivelet ovat edelliskerran ostoksia. Näillä nyt pärjäillään hetki onneksi. Tiedossa on myös pieni kaappipakastin erikseen koirien sapuskoja varten. Sille nyt vaan pitäisi kuljetus järkätä jotta saisi käyttöön. Onneksi ei vielä marjakausi ole kovin lähellä niin ei mikään hengenhätä ole sillä pakastimella. 

Eilen annoin Ruusalle ensimmäistä kertaa näitä broilerinkauloja ruoan kanssa. Voi apua, se nielaisi kaksi niistä kokonaisina ennenkun kerkesin mitään tehdäkään. Loput syötin siis kädestä että malttoi pureskella. Onneksi niiden pitäisi suht hyvin sulaa, etteivät vaaraksi ole, seuraillaan nyt kuitenkin varuiksi hieman normaalia tarkemmin.

Tää kevät on ihanaa aikaa. Rakastan aurinkoisia kelejä ja on mukavaa kun ei tarvitse ihan järjettömästi enää pukeutua ulosmennessä. Huono puoli on se, että koira on aina ihan kurassa kun käydään ulkona. Joka ulkoilukerta siis päättyy siihen että vähintään tassut ja maha on pestävä. Toisaalta Ruusa siihen jo syksyllä tottui niin kiltisti tulee istumaan suihkun alle kun pyytää. Odotan jo innoissani sitä, että pääsee metsäpoluille ulkoilemaan ilman että jalat kastuu. Kevään ensimmäistä mökkireissuakin jo tässä odottelen haaveillen.

Hieman tässä pyörii päässä ristiriitaisia tunteita erinäisistä asioista päässä. Nyt olis hirveen kova motivaatio opiskella, mutta miljoona rautaa tulessa niin tuntuu lähinnä ihan epätoivoiselta yrittämiseltä. Kaksi työpaikkaa ja yhteensä liikaa työtunteja. Kesä näillä tunneilla ois ihan bueno, nyt tuntuu et hommat kasaantuu päälle. Opetus loppuu näillä näkymin tämän kuun loppuun, joten sen osalta helpottaa siis vapun jälestä. Toisaalta sitten reilu viikko vapun jälkeen alkaa ihan järjetön tenttirupeama. Opintopisteitä pitäis saada kasaan reippaasti. Pelkkä ajatuskin stressaa. Toisaalta töitä on tehtävä kuitenkin.

Muitakin kummallisia fiiliksiä päässä liikkuu. Tuntuu että tällä hetkellä on tarve priorisoida vain ja ainoastaan itseensä ja koiraan. Oma jaksaminen ylipäänsä etusijalla, sekä koiran kouluttaminen ja sen kanssa harrastaminen. Tuo pennunrökäle kun on melkoisen kovapäiseksi osoittautunut niin työtä teetättää. Toisaalta siitä tulee aivan mahtava harrastuskoira kun energian saa kanavoitua vaan siihen tekemiseen eikä perseilyyn. Pahoittelen siis ystävät ja läheiset että musta ei nyt ole ollut paljoa iloa. Kesällä sitten on aikaa tavata ja jopa järkkäillä jotain illanistujaista! Kaipaan hirveästi ystävien seuraa sillain, ettei omassa päässä pyörisi jatkuvasti ne asiat mitä pitää muistaa ja keretä tekemään. Vois vaan hengailla ja jauhaa ihan kaikkea turhaa. 

Nyt vähän tällainen avautumispainoitteinen kirjoitelma. Hirveä leipomishimo mulla nyt, joten ehkä ens kerralla siitä sitten. Jos onnistuu siis!

4 kommenttia:

 1. Leipomishimo on kova täälläkin, onneksi vaan tosiaan ei ole tiskikonetta etten innostu liikaa... Ei meinaan itselläkään kovin usein ole aikaa/jaksamusta kutsua kavereita käymään, ja jos itse söis kaiken mitä leipoisi, niin hurrrur.

  Erillinen pakastin olis kyllä kätevä itsellekin, jos kissoille alkaisi nuo barffiruoat oikeasti kelpaamaan.. Saas nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäen ees muista koska ois ollu tällanen himo leipoa. Ja nimenomaan kokeilla ihan jotain uusia juttuja. Viikonloppuna varmaan päräytän leipoen :D

   Mä voin varastoida ainakin jonkun verta sitten raakasafkoja kun saan sen kaappipakastimen tänne jotenkin. Sit mulla on tilaa kunnolla. Diilailla niitä sit sulle aina tarpeen mukaan pienemmissä erissä :D

   Poista
 2. Mistä käyt hakemassa noita lihaisia luita/kalaa/ym?

  -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi kävin tuolla Koiranpäivissä (www.koiranpaivia.fi). Seuraava satsi ois tarkoitus tilata lempimuonasta kun siellä on noita huomattavasti edullisempia broiskun kauloja. He kuljettavat kotiin kun menee tilaus yli 30e. Nyt vaan ei pariin viikkoon ainakaan sovi toi heidän Hervannan toimitusaika, iltavuoroa töissä kun oon.

   Poista