perjantai 1. maaliskuuta 2013

Koiranruoka-asiaa ja salireeniä

Tuossa tuli itseasiassa tarkemmin mietittyä koirankin ruoka-asiaa kun tuota edellisessä postauksessa mainitsemaa linkkiäni olin lukenut toksiineista ja aineksista joita ei kuuluisi syödä. Nythän koira on syönyt sitä ruokaa mitä kasvattaja suositteli. Hyväähän tuokin toki onneksi on, mutta siinä on sellaisia ainesosia jotka eivät koiran ruokavalioon kuuluisi, esimerkiksi vehnä on sellainen. Nyt kun nuo nappulasäkit loppuu, mitä tuolla nyt on jäljellä, vaihtuu ruoka mahdollisesti Acana -merkkiseen koiranruokanappulaan. Aion myös kokeilla jonkin sortin kotiruokaa enemmissä määrin mitä aiemmin. Nythän ruoka on pääasiassa koostunut nappuloista, raejuustosta, oliiviöljystä, pellavansiemenrouheesta ja harvoin olen tehnyt kana-riisipuuroa nappuloiden seuraksi. Musti ja mirri näyttäisi myyvän pakasteesta Maukas koiranruokapötkylöitä. Valikoimaan kuuluu sekä kypsennettyä että raakaruokintasapuskaa. Voisin seuraavalla kerralla kun mm:ssä käyn ottaa mukaan junioreille tarkoitetun pakastemössön ja pistää sitä lisäksi koiran ruokaan kokeeksi jonkun verta. Saapi nähdä mihin sitä nyt sitten ajautuu tuon koiranruoka-asian kanssa loppuviimein. Nykyisiä nappuloita on n. 25kg vielä jäljellä eli aikaa tässä vielä pohtia kyllä on.

Käytiin taas hieman Ruusan kanssa jäällä päästelemässä jälkiliinassa, kun aamulla tuntui että energiaa on ihan liiaksi. Ähistä kähisi tuossa lattialla itekseen lelujensa kanssa. Ja lopulta taas selällän makasi ja puri toista takatassuaan, toisella potki itseään leukaan. Ihan hyviä luoksetuloja oli taas siellä joukossa. Varsinkin jos oli lelu kädessä niin johan tultiin vierelle kuuliaisesti ja kuunneltiin. Keskittyminen sitten taas paikallaoloon oli vähän vaihtelevaa kun läheisellä kävelytiellä käveli ihmisiä. Mutta hyvää reeniä taas kuitenkin oli.Ja salille tuli taas vääntäydyttyä pitkästä aikaa. Ihan hävettää kun ei ole ehtinyt käydä, hyvällä mielellä sieltä kuitenkin aina lähtee pois. Vuorossa oli alakropan vuoro ja itseasiassa testailin ensimmäistä kertaa puhelimen erästä sovellusta jolla voi salireeneistä, painoista, toistoista yms pitää kirjaa. Ihan käypältä softalta vaikutti, varmaan tuen tekijää ja ostan koko version Google Playsta jossain vaiheessa. Saa myös vinkata jos jollakulla on jokin salireeniohjelma ollut käytössä mistä on pitänyt. Tänään lähti kokeiluun OptiMSM, josta saattaa olla apua nivelongelmiin, polvesta ja ranteesta kun moisia löytyy toisinaan. Lisäksi muitakin terveysvaikutuksia on. Jos pätkääkään kiinnostaa niin kannattaa lueskella aiheesta, google löytää paljon erilaisia sivuja.


Uskaltauduinpa ottamaan jopa ujon salikuvan itestäni, kun olin rauhallisempaan tilaan menossa venyttelemään. Ehkä pikkuhiljaa alan itsekriittisyydestäni päästä eroon kun moisen uskallan julkaista.


Tuota nukkea taustalla olisi muuten hauska vähän retuuttaa. Sitä saa ilman kenkiä potkia sekä paukuttaa nyrkkeilyhanskoilla. Mahtaa olla hyvä ressinpurkukaveri.

3 kommenttia:

 1. Itse painin tässä kanssa kissojen ruokinnan kanssa... Pitäisi nimittäin miettiä kohta ruokintaa uusiksi, kun vaihdetaan penturuoasta johonkin toiseen (mihin?), ja kissanruokiakin on tarjolla niin montaa laatua että oksat pois.

  Siihen viidakkoon tutustuessani alkoi tuntua, että kohta alan kasvattaa noille hiiriä ruoaksi (terve hiiri olisi kissalle täysin optimi ruokavalio :D) niin ei tarvi panikoida tuoteselosteiden takia :D Äärimmäisen monissa kissanruoissa on viljaa, kasviproteiineja, kasviperäisiä tuotteita, ja joissakin markettiruoissa ihan mainostetaan että sisältää TERVEELLISIÄ kasviksia. Kissalle. Joka on lihansyöjä, jolle kuuluisi normaaliin ruokavalioon kasviksia just tasan tarkkaan niin paljon kuin sen hiiren mahassa sulamattomana sattuisi olemaan..

  Ja sitten kun ne eläinkaupan ruoat maksaa törkeästi.. että pitäisi löytää sellainen kultainen keskitie laadun ja hinnan suhteen (koska joissakin maksaa ainoastaan merkki...). Olen myös suunnitellut raakaruokinnan aloittamista, vaikka siinäkin on melkoinen työ, ja se vie pakastimesta rutosti tilaa.. Nythän nämä saavat raakaa vain satunnaisesti.

  Tähän otetaan mukaan vielä se, että kissoilla ei ole luonnollista janontunnetta, ja ne saa periaatteessa kaiken tarvitsemansa nesteen ravinnostaan luonnossa. Kuivaraksuista ei kamalasti saa sitä nestettä, ja niitä meillä ei juuri olla syötykään. Paitsi että jos ruoassa ei ole mitään pureksittavaa ja järsittävää (se putsaisi hampaita), niin varsinkin Myrskyn hengitys alkaa haista kuolemalta...

  Niin että ei oo helppoa joo, ja tieto lisää tuskaa :D Onhan ne kissat ennenkin maalla pysyneet markettisapuskalla terveinä, mutta nehän ovat metsästäneet yleensä sitä kunnon sapuskaa (hiiriä ja lintuja) sitten itse, ja se kaupan viljamössö on ollut vaan täydennystä.. Pitäisköhän tästä kirjoittaa blogipostausta...

  VastaaPoista
 2. :D mukava kuulla että muutkin näitä miettii. Kissoilla tosiaan on se että ei kuulu ne kasviksetkaan siihen ruokavalioon, koirilla pienissämäärin kuuluu. Äiti on kissoilleen ostanut hurjana pakasteseitä, kisuherra alkoi vatsaoireilemaan "perus"ruuasta. Syövät keitettyä pakasteseitä ja lisänä jonkun verta laadukkaampaa nappulaa. Joskus myös laadukasta märkäruokaa.

  VastaaPoista