sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kätköviikonloppu

Saikkuviikon jälkeinen viikonloppu olikin täynnä ulkoilua. Otettiin kiinni se mitä joutui viikolla huilimaan. Lauantaina lähdin miehen kanssa Tesomalle ja Tohloppiin kätköilemään, jota ennen saatiin Hervannasta myös uusi kätkö kiinni. Tohloppiin lähdettiin hyvin varustautuneina ja reittikin oltiin katsottu valmiiksi. Mukana oli termari täynnä kuumaa glögiä, istuinaluset sekä pari pahvimukia.Alkumatka ei ihan mennytkään kyllä suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli jäädä bussista pois Ylen rakennuksella, vaan eihän bussi numero 13 sen edestä mennytkään. Lähdettiin siis alunperin suunniteltua reittiä väärään suuntaan.

Tämä oli hyvä tapa tutustua Tesoman ja Tohlopin väliseen maastoon. Mukavasti päädyttiin myös jäätä pitkin Tohlopinsaareen, jossa sitten istahdettiin nautiskelemaan glögit.

Tohlopinsaari siintää edessäpäin

Kaikenkaikkiaan reissusta irtosi 10 löytöä. Matkaa tuli kaikenkaikkiaan talsittua n. 7km. Yksi kätkö jäi noutamatta oman lukihäiriön takia, en osannut lukea tarpeeksi tarkasti kuvausta.


Nyt sunnuntaina sitten päätettiin (tai minä päätin?) lähteä Hervantaan hakemaan muutamaa kätköä. Tällä kertaa siis tuli koirakin tietysti mukaan. Ensimmäinen oletettu kätkö oli laskuvirheinen multi Suolijärven rantapolulla, eli tätä ei siis löytynyt. Sitten matka jatkui jäätä pitkin rannan viertä Suolijärven päätyyn ja siitä metsäreittiä Särkijärven rantaan. Täällä ei ollutkaan aiemmin tullut käytyä. Pilkkijöitä näytti jonkun verta olevan.

Suolijärvi
Särkijärvi ja silta Vuorekseen
Särkijärveltä matka sitten jatkui lähelle metikköön hakemaan eräs kätkö, jota aiemmin oltiin käyty jo katselemassa mutta ei löydetty. Nytkin GPS pyöritteli edestakaista niin jouduttiin hieman isompi alue seuloa läpi. Löytyi kuitenkin viimein. Tästä oli tarkoitus edetä vielä Hervannan vesitornille, mutta koiralla iski kiukku kun tassuihin kerääntyi lunta. Omakin vatsa alkoi murista jo. Suunnattiin siitä sitten eräälle mysteerimultille, jota oltiin pariin otteeseen käyty etsimässä, ja löydettiinkin kaikki kolme pistettä. Päätettiin tosin itse purkki käydä loggaamassa myöhemmin. Ihan hyväkin ettei pitemmälle lähetty, olisi lenkki muuten venynyt taas kovin pitkäksi. 7km tuli näinkin matkaa. Koira sammui kotona lähes heti ja itsekin kyllä huomaa että sairastelun jälkeen on liikkunut yhtäkkiä paljon.

Koko viikonlopun saldo siis onkin nyt 13 kätköä. Viidenkympin raja häämöttää jo suht lähellä. Saapi nähdä mitä ensi viikonloppuna keksii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti