lauantai 13. lokakuuta 2012

Sushia!

Siitä lähtien kun eräs ystäväni minut vei Tamperelaiseen japanilaiseen ravintolaan syömään, olen ollut suuri sushin ystävä. Tästä nyt alkaa olla aikaa jo varmaankin n. 6-7 vuotta. Ensimmäisen kerran sushintekopuuhaa kokeilin alkukeväästä 2012. Tänään kuitenkin pitkästä aikaa nyt alkoi sushia tekemään mieli! Suuntasin töiden jälkeen ostoksille tekemään sushilöytöjä. Tässäpä tarvikkeet, lukuunottamatta sushiriisiä jota löytyi omasta takaa sekä Miriniä ja wasabijauhetta.


Makirullien sisälle päätyi riisin lisäksi surimia, kurkkua ja kylmäsavulohta. Yllätyksekseni Surimi oli kurkun lisäksi halvin ostos. Tätä varmasti löytyy jääkaapistani jatkossakin. Kertaostoksena rahaa meni hieman reilu 15e, mutta noria (näitä paahdettuja merilevälevyjä) jäi vielä puoli pakettia jäljelle, Miriniä jäi tietysti melkein täysi pullo ja wasabia melkein täysi jauhepurkki (näistä muodostui jo n.10e ostoksista). Sushiriisiä pistin kattilaan n. 275g. Tajusin kuitenkin tarjoiluvadin täyttyessä että oli iso virhe tämä, itsekseni kun sushini syön. Puolet tästä olisi riittänyt mainiosti niin että seuraavallekin päivälle olisi riittänyt ateria. Nyt taidankin syödä sushia sitten muutaman päivän kunnes pursuaa korvista.
Tässä siis sushisatsi sen jälkeen kun olin mahani täyteen jo syönyt. Tietysti tekemisen aikana myös aineksia eksyi suuhuni. Nyt siis olen aivan täynnä.

Wasabista vielä jonkun verta. Olen näitä valmiita tuubissa olevia tahnoja maistanut ainakin Blue Dragonia. Kyseessä oli aivan järkyttävän huono wasabijäljitelmä joka sisälti kaikkea muutakin kuin mitä olisi pitänyt. Lisäksi tämä tuubi säilyy avattuna jääkaapissa vain 4 viikkoa. Suurin osa tästä siis menee hukkaan ellei ole kova wasabihirmu. Löysin Hervannan Punnitse&Säästä -kaupasta wasabijauhetta, maksoi n. 4e tämä purkki. Ei sisältänyt oikeastaan muuta kuin sitä itseään. Veteen sekotettuna on aivan kuin ravintolasta saatu wasabitahna. Päiväystä näyttäisi olevan 2013 kesäkuun loppuun.

Sushia voi myös valmistaa muustakin kuin kalasta. Teriyaki-kastikkeessa marinoitu kana on mahtava vaihtoehto, sekä makiin että nigireihin. Nigireihin päälle voi pistää vielä vähän majoneesia. Ai että kun on herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti