sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Koiruuksia

Hieman jäänyt taas postailut vähille. Elämä koiranpennun kanssa on "vienyt" kaiken turhan vapaa-ajan. Ei kyllä hetkeäkään kaduta että elämässäni on tuollainen ihana kultainen karvakasa. Marraskuun ensimmäisenä torstaina lähdemme kokeilemaan tokoa. Kyseessä on yksittäinen toko-tunti Hervannan Ruskossa jonne otetaan kaikentasoisia tokoilijoita. Pistin tuossa ennen ilmoittautumista kyselyä voiko pennun kanssa tulla ja heidän mielestään se olisi ihan ok. Ruusahan osaa kyllä keskittyä kun on hyvä motivaattori, siis namipalat. Muiden koirien seura on varmaan sitten suurin häiriötekijä, mutta on todella hyvää harjoitusta varmasti.

Kotona ollaan harjoiteltu ihan perusjuttuja: istu, maahan, etsi, hae, päästä irti jne. Ulkona sitten hihnakäyttäytymistä, joka on parhaillaan esimerkillistä, mutta pahimmillaan sitten ihmeellistä riekkumista. Riekkumiset kyllä on yhdistettävissä yleensä väsymiseen kun ne tapahtuu poikkeuksetta aina illan viimeisellä pikkulenkillä. Tietenkään näitä ei joka ilta ole mutta aina välillä iskee sellainen että remmissä roikutaan ja hypitään. Ohikulkevia koiria osataan katsoa useimmiten jo nätisti istumalla ja paikkakäskyllä. Joskus jos ohikulkeva koira on yli-innokas niin tämä ei välttämättä toimi. Äkkäinäistä säntäilyä vielä pitäisi saada kuriin. Mutta sekin kyllä huomattavasti parantunut jos vaikka mietitään kuukauden takaista.

Leikkikavereita Ruusalla on tässä lähistöllä paljon! Kaksi noutajaa löytyy kahdesta viereisestä talosta. Toinen on Novascotiannoutaja joka on n. viikon Ruusaa vanhempi ja toinen Labradori joka on Ruusaa nelisen viikkoa nuorempi jos en nyt aivan väärin muista. Tollerinpennun kanssa käytiin jo metsälenkillä yhdessä. Tytöt meuhkasivat vapaana ja vauhti oli hurja.  Tältä sitten näytettiinkin sen metsäreissun jälkeen.Ja loppuun nyt vielä kuva toissapäivältä kun neiti pyysi leikkikaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti