lauantai 15. syyskuuta 2012

Pentu kasvaa silmissä!

Tänään taas kirjoitellaan koirajuttuja. Aika on mennyt tosi nopeasti siitä kun Ruusa tuli kotiin. Ei uskoisi että viisi viikkoa on jo kulunut! Painoa on jo tuplasti. Ulkonäkökin alkaa olla enempi koiramainen eikä neiti ole kuin pehmolelupallo. Ruusahan siis torstaina täytti nyt 12viikkoa.

Ensimmäisellä rokotuksella käytiin ja samalla Ruusa tarkastettiin. Eläinlääkärikin ihmetteli koiran rohkeutta ja uteliaisuutta. Reissu siis oli ihan mahtava eikä Ruusaa pelottanut kuin alkuun huoneeseen sisälle astelu, mutta sekin lelun houkuttelemana onnistui sitten ja pelko lähti tiehensä kun eläinlääkäri otti neidin syliin tervehtiäkseen. Tarkastuksessa kaikki olikin ok, ja itse rokotuskin sujui ongelmitta. Kotimatkalla törmättiin aikuiseen kultsuun ja pakkohan sitä oli hieman leikkiäkin siinä. Kuralätäkössä. Kotona odottikin sitten suihku joka oli sekin aivan mahtava. Niin mahtava että piti märkänä juosta onnesta koko kämppä ympäri!

Seuraavana pari kuvaa, ensimmäinen otettu kun neiti ollut 7-viikkoinen, toinen otettu 11,5viikkoisena.Opetettuna Ruusalle on muutama peruskomento, kuten istu, maahan, odota. Luoksetuloakin on opeteltu ja useimmiten se toimiikin. Pihalla kuitenkin kaikki muu kiinnostaa paljon enempi, joten sen toimivuus ei ole taattua, vielä. Nyt myös on opeteltu "ei koske" kun pihalla suuhun eksyi kaikennäköstä ja kerran oksennuksen mukana tulikin sellainen 2sentin mittainen kepin pätkä. Enää harvemmin lähtee ihmisten heittämät roskat matkaan. Kepit ja sienet sen sijaan maistuvat kielloista huolimatta. Kotona on leikkien harjoiteltu jo noutoa. Heitetään lelu, pyydetään hakemaan, kehutaan hurjasti kun koira lähtee sen perään. Sitten pyydetään innokkaasti tuomaan lelu ja päästämään irti, ja sitten heitetään uudestaan. Tämä on ollut mukava sisätilaleikki tähän asti. Ulos tämä siirretäänkun sisällä sujuu hyvin ja tätä varten tilattu dami tulee postissa.

Olen hieman tässä katsellut jo tulevia kursseja, joille oisi mukava osallistua. Ainoa este tällä hetkellä on autottomuus tosin joten alkuun ainakin olisi oltava jotain lähelläjärjestettäviä kursseja. Tokohan kiinnostaa minua kovin, mutta alkuun olisi mukava kokeilla yhtä sun toista!

Neulomukset on edelleen tauolla. Töissä sain käteni jotenkin rasitettua ja on vaivannut nyt jo useamman viikon. Mahdollisuuksia neulomiseen olisi kyllä ollut kun Ruusakin nukkuu melko paljon, mutta nyt ei ole ranne antanut sille oikein mahdollisuutta. Täytynee tässä lähipäivinä jo kokeilla tosin kuinka kestää.

Lopuksi vielä kuva, kenestäpä muusta kuin Ruusasta. Istahdin lattialle silittelemään niin kapusi syliin nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti