torstai 19. heinäkuuta 2012

Sukkia ja geokätköilyä

Pienen käsityötauon jälkeen palailin taas neulomusten pariin. A. Cookien Sock Innovation -kirjasta aloitetut Angeet lähenevät loppuaan. Seuraavaksi otan työn alle samaisesta kirjasta jotkin muut sukat, vielä mietinnässä tosin mitkä. Varastossa odottelee kaksi kerää Cascaden Heritage sock -lankaa, toinen oranssia, toinen petroolinvärinen.

Tältä näyttivät siis Angeet eilen keskeneräisinä


Sain ystävältäni tuossa muuton aikana lainaksi langankerijän. Otinpa sitten ihan projektiksi nuo vuonna 2002 (?) värjäämäni langat keriä vyyhdeiltä auki. Näitä lankoja ei oikein ole tullut käytettyä mihinkään. Ovat aikalailla käsittelemätöntä lampaanvillaa, siis melkosen karheeta. Koko satsi onkin siis myynnissä tällä hetkellä. Lankoja on yhteensä n. 600g

Alin rivi on värjätty kanervalla, toisiksi alin lupiinilla, joista kirkkaammanvihreät langat on pureutettu kuparisulfaatilla. Toisiksiylimpänä on krappijuuren ja sipulinkuoren väriyhdistelmä ja ylimpänä koivunlehdillä värjätyt kerät, joista vihreämmät ovat pureutettu kuparisulfaatilla. Kiitos kännykän huippukameran, värit toki ovat kuvassa haaleampia kuin luonnossa.

Saatoin hieman innostua geokätköilystä. Äitinihän sitä on harrastanut jo useampi vuosi takaperin. Itse pidin sitä silloin hölmönä ja älyvapaana. No, eikös eräs ystäväni sitten sitä harrasta. Käytiinkin eilen sitten Suolijärven maastoja penkomassa. Löytyi melkoisen vaikeakin kätkö sieltä, vaan oli sellaisessa paikassa etten antanut hänen siihen koskea, saatika että itse olisin ikinä sinne suostunut menemään. Korkeanpaikankammoisena siis sydäntä kylmäsi niin paljon. Tämä seuraavakin tuntui melkein liialta kun kallioilla keikkui.

Itsehän kiltisti uikutin tiellä että "älä tipu" ja "hyi kun tekee pahaa!" ja päätin lopulta katsella kameran läpi sitä touhua. Itsehän en myöskään suostunut kättäni epämääräisiin kiven- ja puunkoloihin tunkemaan. Seuraavalla kerralla avaimenperäksi tarkoitettu ledilamppu mukaan. Seuraava kerta on myös pian!

2 kommenttia:

  1. Oi hitsi! Minäkin haluisin joskus testata kätköilyä! Olen katsellut sitä yhtä TTYn kampusalueella olevaa kätköä mutta kun en ole löytänyt sitäkään! :D Kukas tuo tuolla kiipeilee?:P

    VastaaPoista
  2. Ja langat myyty!

    Maryjane: kurkkaa FB niin tiiät! Lähde mukaan ettimään kätköä joskus!

    VastaaPoista