tiistai 22. marraskuuta 2011

Kädentaidot messujen antia

Viikonloppuna oli Tampereella Pirkkahallissa kädentaidot messut. Siellä on tullut käytyä useampana vuonna mutta nyt viimevuosina on jäänyt. Oli mukava käydä pitkästä aikaa pällistelemässä mitä kaikkea oli tarjolla. Uusia ideoitakin sieltä helposti lähtee mukaan. Pitkähkön neulomistauon jälkeen alkoi taas mieli tehdä jotain uutta projektia joka ei kuitenkaan vaatisi hirveästi aikaa.

Lankakojuja kierrettyä mietin että voisi olla kiva tehdä joku talvinen hartiahuivi/ponco tai jotain siltä väliltä. Novitan kojulta löytyikin Novitan Crystal -lankaa luonnonvalkoisena. Langassa on hillitysti paljetteja sekä hieman jotain kiiltävämpää lankaa seassa. Vaikka materiaali ei olekaan ihan ehkä sitä parasta (puolet langasta akryylia) niin tuli siitä heti sellainen mielikuva päähän että millaisen haluaa ja että tämä lanka näyttäisi kivalta, kun on hieman juhlava mutta paksua ja talvista. Tästä saisi kivan asusteen oppilaiden joulukonserttiin, eikä muun vaatetuksen tarvitsisi olla mitään kovin ihmeellistä, vaan ihan perusmusta tai tummanvihreä yksinkertainen asu käy hyvin.

Huivia alottelinkin jo ravelrysta löytämälläni ohjella. Muokkasin hieman ohjetta kuitenkin omien toivomusteni mukaan. Neulomusta on tullut 25cm pituudelta. Alkuun paksuilla puikoilla neulominen tuntui kun olisi koivunhaloilla lähtenyt neulomaan mutta melko pian noihin 10mm bambuisiin pyöröpuikkoihin sitten tottui. Tällä menolla huivi on valmis ennen viikonloppua. Tässä hieman alkua. Pyöröpuikot on liian lyhet mutta olkoon.
Tarttui myös mukaani joltakin kojulta neljä kerää kahta erilaista bambulankaa. Toinen oli ohuempaa, toinen paksumpaa, väreiltään vaaleanvihreä ja oranssi. Niistä en mitään vielä ole suunnitellut, mutta eiköhän tuossa joululomalla jotain keksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti